Πληροφοριες

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΛΟΣΚΟΠΙΤΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑΣ
«Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» |

Facebook links-top

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ - ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ

Η Καλοσκοπή διαθέτει πλούσια βλάστηση, άφθονα πηγαία νερά που ξεχειλίζουν από πέτρινες γούρνες/βρύσες που βρίσκονται διάσπαρτες μέσα στο χωριό. Μερικές απ’ αυτές είναι: η Ποτίμη, η Μπάρμπεση, του Παπλάκη, της Παναγίας, της πλατείας, κ.α.

Αγία Παρασκευή: Στη γειτονιά του Αι-Γιαννάκη, στα τελευταία σπίτια του χωριού ξεκινάει το μονοπάτι προς την Αγία Παρασκευή. Η διαδρομή είναι περίπου 1,5 χιλιόμετρο μέσα σε πυκνή βλάστηση, αν κάποιος θέλει να περπατήσει. Υπάρχει όμως και αμαξωτός δρόμος μετά το Κεφαλόβρυσο.

Image
Image
Κεφαλόβρυσο: Πηγή ζωής για το χωριό, αλλά και για τα χωριά του κάμπου, αποτελεί το «Κεφαλόβρυσο», μία από τις πηγές του Βοιωτικού Κηφισού, που συναντάμε διασχίζοντας τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Καλοσκοπή με το Οινοχώρι. Δίπλα στο Κεφαλόβρυσο βρίσκεται το ξωκλήσι της Αγίας Ελένης. Κάτω απ’ τα τεράστια έλατα υπάρχουν παγκάκια και  πέτρινη βρύση για ξεκούραση.
Image
Image

Αγία Τριάδα: 6 χιλιόμετρα από το χωριό στη διαδρομή προς Παύλιανη, βρίσκεται η τοποθεσία της Αγίας Τριάδας με το ομώνυμο ξωκλήσι και αιωνόβια πλατάνια. Η τοποθεσία προσφέρεται για ημερήσιες εκδρομές καθώς και για ορεινή κατασκήνωση. Λίγα μέτρα μετά το εκκλησάκι υπάρχει μνημείο πεσόντων της εθνικής αντίστασης (1944) κατά της Γερμανικής κατοχής όπου κάθε χρόνο τελείται μνημόσυνο, την παραμονή της Αγίας Τριάδος, με την συμμετοχή πολλών οργανώσεων και συλλόγων.

Image
Μέγα Ρέμα: Νότια της Καλοσκοπής και από τη θέση Στρογγυλό ξεκινάει το μονοπάτι για το Μέγα Ρέμα. Η διαδρομή είναι κατηφορική μέσα από φτέρες και υγρή βλάστηση. Το τοξωτό πέτρινο γεφύρι είναι εντυπωσιακό και τα ορμητικά νερά της Γκιώνας σμιλεύουν πέτρες και βράχια. Συνέχεια από το Μέγα Ρέμα (παράλληλα με τον παλιό δρόμο) το μονοπάτι οδηγεί στο Χάνι του Ζαγκανά. Παλιά λειτουργούσε ως χάνι για τους αγωγιάτες που πήγαιναν στην Άμφισσα. Σήμερα, τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει μαγαζί για φαγητό και καφέ που λειτουργεί όλη τη μέρα, μέσα σε δάσος από πλατάνια και τρεχούμενα νερά.
Image
Τράκα: Δυτικά του χωριού, ανηφορίζοντας προς την Γκιώνα (οδικώς), φτάνουμε στην πλαγιά της που ονομάζεται Τράκα. Μικρό οροπέδιο με αιωνόβια έλατα, πλούσια χλωρίδα και εντυπωσιακή θέα. Υπάρχει πηγή με τρεχούμενο νερό κι αν κάποιος την επισκεφθεί μέχρι τον Ιούνιο, θα συναντήσει κοπάδια με πρόβατα. Προσφέρεται για ορεινή κατασκήνωση, αποδράσεις στις γύρω κορυφές του βουνού, μάζεμα τσαγιού και ημερήσια πικ-νικ.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ "Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ"

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Πειραιώς 4, 10431 ΑΘΗΝΑ

2105238158

agia.triada@kaloskopi.gr

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις
Please fill the required field.

Search