Πληροφοριες

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΛΟΣΚΟΠΙΤΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑΣ
«Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» |

Facebook links-top

Στην περιοχή μας, υπάρχει μια ελεγχόμενη κυνηγητική ζώνη, η οποία δημιουργήθηκε το 1995 και καλύπτει μια έκταση 240.000 στρεμμάτων. Η Καλοσκοπία βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής αυτής η οποία είναι οργανωμένη σύμφωνα με τα πρότυπα θηραματικής οικονομίας εμπλουτίζεται δε συνεχώς με θηράματα. Οι ενδιαφερόμενοι για έκδοση άδειας κυνηγίου στην περιοχή, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Δασαρχείο Άμφισσας.

Η  Γκιώνα  είναι ένας σημαντικός βιότοπος με σπάνια χλωρίδα και σημαντική πανίδα, με κυρίαρχο την Κεφαλλονίτικη ελάτη σε ύψος 600-1800 μ. και την βελανιδιά στις πλαγιές της ψηλής ράχης. Κατά τις περιοχές που βρούμε μεγάλη ποικιλία σε θάμνους και φυτά. Γενικά μέχρι και ψηλά στις κορυφές υπάρχουν αλπικά λιβάδια με υπέροχα αγριολούλουδα, με το αρωματικό τσάι του βουνού και τον τραγουδισμένο αμάραντο.

Οι ορθοπλαγιές είναι ο φυσικός και τοπικός βιότυπος του αγριόγιδου. Στην πανίδα της περιοχής περιλαμβάνονται αλεπούδες, νυφίτσες, κουνάβια, ασβοί, λαγοί, χιονοπόντικες αγριογούρουνα και λύκοι που κάνουν σποραδικές εμφανίσεις.
Ο αγριόγατος, το ζαρκάδι και το τσακάλι διασώζονται ακόμα στην Γκιώνα. Η φήμη για πατήματα αρκούδας που έχει κατέβει νότια δεν είναι ασυνήθιστη. Μεγάλη ποικιλία πουλιών όπως γύπες, όρνια, δενδρογέρακες, σταυραετοί, χρυσαετοί, γυπαετοί, πετροπέρδικες, δρυοκολάπτες, γκιώνιδες, κοράκια και κούκοι έχουν βρει στέγη στην Γκιώνα.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ "Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ"

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Πειραιώς 4, 10431 ΑΘΗΝΑ

2105238158

agia.triada@kaloskopi.gr

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις
Please fill the required field.

Search