Πληροφοριες

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΛΟΣΚΟΠΙΤΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑΣ
«Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» |

ΔΙΑΝΟΙΞΗ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ και ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ στο μονοπάτι "ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ - ΣΤΑΥΡΟΣ - ΜΝΗΜΑΤΑ".

 
Σαββατοκύριακο εθελοντισμού το ερχόμενο (14-15.5.2022) για το χωριό μας.
Ο Σύνδεσμός μας με τη βοήθεια χωριανών εθελοντών και φίλων θα ξεκινήσει τις εργασίες για τη διάνοιξη του μονοπατιού από "Σταυρό" για "Μνήματα". Το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσουμε τις εργασίες αποκατάστασης αυτού του μονοπατιού με διάνοιξη κλεισμένων απ' τη βλάστηση τμημάτων, καθαρισμό, αλλά και σηματοδότηση σε όλο το μήκος της διαδρομής. Για το πρωί της Κυριακής προβλέπεται συνέχεια των εργασιών, εφόσον χρειαστεί, ή να συμμετάσχουμε σε όποια άλλη εθελοντική εργασία κρίνεται απαραίτητη στο χωριό.
 
 με πράσινο χρώμα στο χάρτη αποτυπωμένη η διαδρομή που πρόκειται να διανοιχθεί
 
Για τις εργασίες στο μονοπάτι θα χρειαστεί να φέρουμε μαζί μας κάποια απ' τα παρακάτω απαραίτητα εργαλεία: πριόνι χειρός, ψαλίδι (κλαδευτήρι), τσουγκράνα, τσαπί, γάντια εργασίας. Επίσης απαραίτητο να έχουμε μαζί μας νερό και κάποιο κολατσιό γιατί θα χρειαστούν στα διαλείμματα της εξόρμησης.
Να εξηγήσουμε εδώ ότι το κομμάτι αυτό που θα διανοίξουμε αποτελεί  ένα μικρό σχετικά τμήμα (1,8  περίπου χλμ) της καθαρά ορειβατικής διαδρομής από ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ για το ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ του Π.Ο.Α. στη Λάκα Καρβούνη της Γκιώνας. Η διαδρομή αυτή είναι πλέον γνωστή στους ορειβατικούς και πεζοπορικούς συλλόγους της χώρας ( https://www.topoguide.gr/mountains/sterea_ellada/advs_giona/routes/Giona_Mnimata_Karvouni.php ) κι αποτελεί έναν απ' τους εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης για το Καταφύγιο της Γκιώνας. Αποτελεί επίσης τη δική μας ολοκληρωμένη πρόταση στον κάθε επισκέπτη που αγαπάει το βουνό, την ορειβασία και την περιπέτεια στη φύση: να περπατήσει σε μια εξαιρετικού φυσικού κάλλους ορεινή διαδρομή με πολλές εναλλαγές στο τοπίο (πυκνά δάση, αλπικά λιβάδια, απόκρημνες πλαγιές), να παρακάμψει και να θαυμάσει μερικές από τις ψηλότερες κορυφές της Γκιώνας (Βραΐλα, Πλατυβούνα), να κατασκηνώσει στην πανέμορφη Φτερόλακα, να συνεχίσει τη διαδρομή με την κατάβαση της ξακουστής χαράδρας της Ρεκάς. Να σημειώσουμε ότι όλο το υπόλοιπο κομμάτι της διαδρομής (από Μνήματα μέσω Φτερόλακας - Κακιάς Σκάλας μέχρι Διάσελο) έχει ήδη διανοιχθεί, καθαρισθεί και σηματοδοτηθεί όπου χρειαζόταν σε προηγούμενες εξορμήσεις του Συνδέσμου μας και των εθελοντών.
 
με το κόκκινο χρώμα αποτυπώνεται στο χάρτη το τμήμα της διαδρομής που ήδη έχει καθαρισθεί και σηματοδοτηθεί και χρησιμοποιείται από ορειβάτες και περιπατητές.
 
Σας προσκαλούμε με χαρά λοιπόν στην σημαντική αυτή για το χωριό μας δράση. Η συνδρομή σας αλλά και η παρουσία σας, πέρα από την πολύτιμη βοήθεια, θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωριστούμε και να δεθούμε περισσότερο μεταξύ μας, να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο των παππούδων μας, να σχεδιάσουμε μαζί τις επόμενες δράσεις μας.
Το ραντεβού μας στην πλατεία του χωριού το πρωί του Σαββάτου, 14.5.22, στις 09.00 ' πμ. Η εξόρμηση θα κλείσει με το καθιερωμένο τσιπουράκι στον Ξενώνα της Δήμητρας, στην πλατεία. Σας περιμένουμε!
 

Anakoinoseis-home

Search